Tom Staal

Lessen uit de praktijk

Voor (online) trainingen is Tom de juiste persoon. Hij brengt zijn kennis met enthousiasme over. Voor bedrijven is hij in te huren als media-adviseur of bereidt hij u professioneel voor op een leuk of juist minder leuk media-optreden. Zie hieronder de mogelijkheden.

―Midhold BV

"Voor ons soort business is het belangrijk dat we een woordvoerder hebben die een juiste inschatting kan maken van de gevoeligheden ten aanzien van het onderwerp. Die balans en de formulering weet Tom heel goed te vinden. Extra voordeel van het werken met Tom is dat hij journalisten goed begrijpt en hun taal en wereld begrijpt."

―Bastiaan Meijer - Podbast - winnaar beste presentator online radio awards 2020

"In de afgelopen jaren heeft Tom me meerdere malen ondersteund. Als maker, als journalist en als vriend. Mede door onze gesprekken ben ik mijn grootste kwaliteit als maker in gaan zien."

―Sven van der Meulen - Vrije Vogels, AD

"Bij Tom staat eerlijk zijn bovenaan. Of je nou advies vraagt of samenwerkt, je komt altijd wijzer uit een gesprek met Tom."

Reflectieve Experience voor (lokale) politieke partijen

-

Zelfverzekerd en bewust de verkiezingen in? Na groot succes van de Reflectieve Experience voor bedrijven komt Drs. Hofnar deze maand met een special: De Reflectieve Experience voor (lokale) politieke partijen. In slechts vier uur worden de partij en haar lokale vertegenwoordiging klaargestoomd voor de verkiezingen met een combinatie tussen wetenschap, een prijswinnend reflectiemodel en praktijkervaring. Speciaal voor deze samenwerking gaat Drs. Hofnar een samenwerking aan met Tom Staal, politiek verslaggever van Geenstijl.nl.

Concreet aanbod: (het gehele aanbod kan zowel digitaal als fysiek en coronaproof worden aangeboden)

Deel 1 - Word je beste zelf

Informatieve presentatie/ lezing over REFLECTIE

In deze lezing neemt Juri je mee in de wereld van reflectie. Wat is reflectie eigenlijk? Welke reflectieve modellen zijn er? Wie vergroot ons reflectief vermogen? En op welke manier gebeurt dat? Hoe gebeurde dat vroeger door de hofnar? Wat zijn hulpmiddelen bij reflectie? Wat is Reflectiemodel Hoedemakers?

Reflectie experience

Dit is een interactieve experience met een combinatie van wetenschappelijke inzichten, (management) spelletjes, verhelderende vragen en de ontdekking van je sterke punten en jouw blinde vlekken.

Deel 2 - Laat je beste zelf zien

Mediatraining

De mediatraining start met een interactieve presentatie waarin de basis van communicatie wordt uitgelegd en verder wordt ingezoomd op bekende en onbekende momenten van politici en woordvoerders voor de camera van journalisten. We zien klassieke blunders en je leert hoe zulke momenten makkelijk zijn te voorkomen. In het tweede deel van de training gaan we dieper in op hoe je het beste (lastige) vragen kunt beantwoorden en hoe je eigen boodschap het beste te verkondigen. Tom staat bekend als één van de hardste parlementaire verslaggevers in de Tweede Kamer en mede daardoor weet hij als geen ander hoe om te gaan met media.

Camerapresentatie

Aan het einde van de training brengen we het geleerde in de praktijk. U wordt geinterviewd door Tom zelf en dat wordt op video vastgelegd. Samen monteren we dat en kijken wat goed en niet goed is gegaan. Hierdoor krijgt u inzicht in hoe u zelf voor de dag komt, maar leert u ook de trucs die journalisten achteraf in de montage kunnen uithalen. Uiteraard krijgt u het gemaakte filmpje mee naar huis.

Mail Tom voor meer informatie!

Online basistraining

In deze basistraining leer ik je in 10 weken hoe je snel een goed filmpje dan wel podcast maak. Deze cursus start in januari. Je krijgt wekelijks een filmpje waarin we de basistechnieken uitgebreid uitleggen. Daarnaast krijg je toegang tot een facebookgroep waar je vragen aan me mag stellen en/of feedback kunt krijgen.
Aanbod komt onder andere het volgende
- interview technieken
- houding
- montage
- camera
Kosten bedragen €249,00

Presentatietraining in 1 dag

U bent het vast niet gewend om geïnterviewd te worden, maar ineens is er een medium wat u wil spreken. Dat kan moeilijk zijn. Laat Tom helpen en u in één dag klaarstomen om goed en zelfverzekerd voor de dag te komen. Tom geeft u een spoedcursus en hij bereidt u voor op het ergste zodat het alleen nog maar mee kan vallen. Het is eigenlijk heel simpel: 'Als u Tom Staal aankunt, kunt u iedereen aan.'gggg
Prijs op aanvraag

Gepersonaliseerde online training

In tegenstelling tot pakket 1 is deze training helemaal op jouw wensen afgestemd. We houden eerst een uitgebreid intake-gesprek en bepalen samen wat je wil leren. Aan bod komen de zaken van de algemenen online training, aangevuld met filmpjes over onderwerpen en met opdrachten specifiek voor jou gemaakt. Daarnaast houden we nog vier keer een gesprek van een uur waarin we de uitgevoerde opdrachten bespreken en van feedback voorzien.
Kosten bedragen €549,00

Klassikale training omgaan met media of interviewen

Wilt u een keer uw personeel een dag lang kennis laten maken hoe ze met (onverwachte) media-aandacht om moeten gaan, dan is een klassikale training een uitkomst. In één dag wordt hen geleerd hoe om te gaan met moeilijke vragen en aan het eind van de dag brengen we dat in de praktjk met een op video opgenomen rollenspel in de praktijk. Daarnaast laten we ook de truukjes zien die bijvoorbeeld in de montage worden toegepast. Andersom kan natuurlijk ook, dan leert Tom uw personeel hoe ze iemand kunnen interviewen en in korte tijd dat te weten te komen wat ze willen weten. Heel handig als er bijvoorbeeld een sollicitant tegenover u zit.
Prijs op aanvraag

On -en offline privé-training

Deze training is het meest uitgebreid en helemaal op jou afgestemd. We bespreken eerst uitgebreid wat je wil leren en maken samen een plan. We zoomen uitgebreid in op wat beter kan en wat al goed gaat, gaan we nog beter maken. Deze training bestaat uit zowel on -als offline sessies. Uiteindelijk gaan we samen een filmpje maken en begeleid ik je van redactie tot aan het filmen en monteren.
De prijs van dit pakket is enkel samen vast te stellen. Neem dus contact met me op en dan gaan we heel snel aan de slag
Prijs op aanvraag

Media-adviezen voor bedrijven

Heeft uw bedrijf te maken met veel media-aanvragen en vindt u het lastig om daarmee om te gaan? Geen enkel probleem, Tom helpt u graag. Hij kan ook voor u als woordvoerder optreden mocht u om welke reden ook niet met naam en toenaam genoemd willen worden. Hij kent de weg in media-land als geen ander en staat u graag bij als u met slecht nieuws de schijnwerpers op u gericht krijgt of juist ervoor zorgen dat u positief in het nieuws komt. Dit alles kan met een fixed price of zelfs in abonnementsvorm.,
Prijs op aanvraag